Implantaten, misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar tegenwoordig is dit een beproefde tandartsmethode. Wat houdt het in? Een implantaat dient ter vervanging van één of meerdere tanden en/of kiezen. Een implantaat is niet meer dan een titanium kunstwortel. Deze wordt in de kaak bevestigd. Daarbovenop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit erg stevig vast, omdat het in de kaak geschroefd zit. Hierdoor functioneert u gebit weer naar behoren.

Wie komt in aanmerking voor een implantaat

Zolang iemands gezondheid het toelaat, kan een implantaat geplaatst worden. Het kan voorkomen dat er eerst een botherstellende operatie uitgevoerd moet worden. Wij kunnen u vertellen of u in aanmerking komt voor een implantaat en wat er moet gebeuren om dit mogelijk te maken.

Wat zijn de voordelen van een implantaat

Een implantaat heeft een aantal grote voordelen.  Het is een esthetisch hoogwaardige oplossing. Bij een implantaat blijft namelijk de contour van uw kaak beter behouden, aangezien een implantaat niet alleen ter vervanging van een tand of kies dient, maar ook de wortel vervangt. Verder worden omliggende tanden gespaard. Bij andere oplossingen is het gebruikelijk dat deze geslepen worden, bij implantaten hoeft dit niet. Hierdoor behoudt u de naastliggende tanden en/of kiezen waar u op lange termijn baat bij heeft en waardoor implantaten een duurzame oplossing zijn. Omdat het implantaat in uw kaak geschroefd zit, heeft het een hoge belastbaarheid en functioneert het als een natuurlijke tand en/of kies. Tevens voorkomt een implantaat dat naastgelegen gebitselementen scheef gaan staan. Tenslotte is het een veilige en betrouwbare methode waardoor u weer probleemloos kan kauwen, praten en lachen.

Wij gebruiken alleen implantaten van hoge kwaliteit

Tandheelkundige implantaten worden steeds populairder. Omdat er veel vraag naar is, gaan steeds meer bedrijven zich richten op de ontwikkeling van goedkope implantaatsystemen. Deze systemen zijn niet goed onderzocht op hun functionaliteit. Heel veel tandartscliënten zijn zich er niet van bewust dat er verschillende systemen bestaan. Gelukkig kunt u, wanneer u bij ons komt, ervan verzekerd zijn dat wij alleen hoogwaardige implantaten gebruiken, onder meer op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Tevens zijn deze implantaten goed onderzocht en hebben ze hun effectiviteit bewezen.

Overweegt u om implantaten aan te schaffen?

Wanneer u overweegt om implantaten te nemen, kunt u het best contact met ons opnemen. Wij kunnen bepalen of u daadwerkelijk implantaten nodig heeft, of dat wellicht een andere oplossing beter is. Tevens zullen wij u adviseren over de juiste manier van aanpak wanneer u daadwerkelijk een implantaat neemt. In sommige gevallen kan de zorgverzekeraar de behandeling deels vergoeden.