Sommige volwassenen vinden het al spannend om naar de tandarts te gaan, stelt u zich eens voor hoe het dan voor kinderen moet zijn! Een kind heeft vaak ook moeite om lang stil te blijven zitten, wat lastig is tijdens een tandartsbehandeling. Wij houden hier op verschillende manieren rekening mee. Allereerst stellen we uw kind gerust, en zorgen we ervoor dat hij of zij zich op zijn of haar gemak voelt. Verder rekenen we meer tijd voor een kinderbehandeling. Zo kunnen we vooraf goed uitleggen wat we gaan doen en is het mogelijk om tussentijds een pauze in te lassen.

De gespecialiseerde kindertandarts

Het kan voorkomen dat uw kind last heeft van ernstige of heel complexe gebitsproblemen. In dat geval is het nodig om een gespecialiseerde kindertandarts in te schakelen. Zij nemen alleen patiënten aan wanneer zij over een verwijsbrief beschikken. Wij hebben een netwerk van uitstekende kindertandartsen en zullen uw kind op dat moment naar hen doorverwijzen. Op die manier is de beste tandheelkundige zorg voor uw kind verzekerd. Wanneer de problemen zijn opgelost, kan uw kind weer bij ons terecht voor de normale periodieke controles.

Het verzorgen van een melkgebit

U denkt misschien dat, aangezien melktanden tijdelijk zijn, aandoeningen aan het melkgebit geen blijvende gevolgen kunnen hebben. Helaas is dit niet zo. Vandaar dat wij u een aantal tips geven om het melkgebit zo goed mogelijk te beschermen.

  • Poets van jongs af aan het gebit van uw kind eenmaal per dag met kindertandpasta.
  • Vanaf vijf jaar is het aan te raden om gebruik te maken van normale tandpasta.
  • Geef zelf het goede voorbeeld door uw eigen gebit te onderhouden.
  • Voordat het kind naar de tandarts gaat kunt u alvast oefenen. Laat het kind op bed liggen en kijk in zijn of haar mond. Zo is het minder spannend voor het kind wanneer hij of zij daadwerkelijk de tandarts bezoekt.
  • Een elektrische tandenborstel kan vanaf het derde levensjaar gebruikt worden.
  • Houdt uw kind in de gaten tijdens het tandenpoetsen en poets wanneer nodig nog even na.
  • Beloon uw kind wanneer hij of zij de tanden goed poetst.
  • Plakverklikkers zijn handig om te zien waar nog tandplak zit. Op die manier is het controleren van het poetsgedrag van uw kind erg makkelijk

Maak nu een afspraak voor u kind

Wilt u dat uw kind in professionele en excellente handen is? Neem dan contact met ons op.