De Zaanse Tandarts richt zich ook op oudere patiënten. Zoals u wellicht weet neemt het aantal ouderen flink toe in Nederland. In cijfers uitgedrukt: in 2035 telt Nederland meer dan een kwart inwoners van boven de 65. Tegenwoordig behouden steeds meer ouderen hun eigen gebit in plaats van gebruik te maken van een kunstgebit. De opkomst van moderne technieken en kunstwortels maakt dit mogelijk. Het gebit van een ouder persoon vraagt echter wel meer aandacht.

Omdat het aantal ouderen stijgt, is het niet verbazingwekkend dat wij in onze kliniek steeds vaker ouderen behandelen. Wij zien in dat het noodzakelijk is voor ouderen om hun gebit goed te verzorgen, en dat goede adviezen daarbij behulpzaam kunnen zijn. Soms is het ook nodig om een andere aanpak specifiek gericht op ouderen toe te passen.

Het spreekt voor zich dat naarmate de patiënt ouder wordt, de kans op ziekte en beperkingen toeneemt. Vandaar dat aandacht voor een goede mondgezondheid extra belangrijk wordt. De tandarts speelt op verschillende manieren een doorslaggevende rol op dit gebied. Hij kan voorlichting geven, preventief ingrijpen, of een behandeling uitvoeren om de mondgezondheid te bevorderen. Vaak ziet een tandarts zijn patiënt gedurende een lange periode. Hij is dus goed in staat om veranderingen waar te nemen en vroegtijdig aan de bel te trekken wanneer de (mond)gezondheid of zelfredzaamheid van een patiënt achteruit gaat.

Wilt u een tandartspraktijk met expertise op het gebied van ouderen mondzorg? Neem dan gerust contact op.

Kwetsbare ouderen en mondzorg

Er zijn ouderen die zich prima kunnen redden in de maatschappij. Echter, sommige hebben wat meer moeite. Wij beschikken over veel expertise op het gebied van mondzorg voor (kwetsbare) ouderen. Wij gaan eveneens bij verpleeghuizen langs om aldaar ouderen de nodige mondzorg te bieden.  Voor deze ouderen geldt dat zij niet meer in staat zijn om de tandarts te bezoek op eigen initiatief. Soms is het nodig dat zij toch langs komen bij de tandartspraktijk aangezien bepaalde behandelingen alleen daar uitgevoerd kunnen worden. Op dat moment worden zij naar onze praktijk gebracht. Omdat veel van deze patiënten rolstoel afhankelijk zijn, zien wij erop toe dat ons gebouw rolstoel toegankelijk is.

Wij staan voor u klaar!

Het komt regelmatig voor dat de mondgezondheid van (kwetsbare) ouderen niet goed is. Wanneer u een familielid heeft die nodig op bezoek moet bij een tandarts en/of in een verpleeghuis verblijft, neem dan contact met ons op.